Over de autorijles

Waarom lessen bij ‘New Drivers’?

Bij New Drivers ben je verzekerd van een goed geschoolde rijinstructeur, werken we samen volgens de nieuwste leertechnieken (zoals het door het CBR ontwikkelde modulaire opleidingsprogramma ‘Rijopleiding in Stappen’) en les je in de Volkswagen Golf 8 Life (schakel) of de Volkswagen E-Golf (elektrisch automaat), voorzien van de laatste technieken en hulpmiddelen. Je leert stap voor stap in een logische volgorde alle aspecten van het autorijden, je ontwikkelt het juiste inzicht in het verkeer en je krijgt les op maat. Hierdoor is jouw kans op slagen hoger dan gemiddeld en blijven de kosten voor jou binnen de grenzen.

Wanneer mag ik beginnen met autorijles nemen?

Je mag al theorie-examen doen als je 16 jaar bent. Vanaf 16 1/2 jaar mag je beginnen met autorijlessen nemen. Vanaf de dag dat je 17 jaar bent, mag je bij het CBR je rijexamen doen. Als je geslaagd bent, dan mag je onder begeleiding van één  of meerdere van te voren aangegeven coaches autorijden. Vanaf 18 jaar mag je helemaal zelfstandig de weg op. Alle informatie vind je hier.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Om alle benodigde en kennis en vaardigheden goed onder de knie te krijgen, duurt een gemiddelde rijopleiding landelijk ongeveer 43 lesuren (bron: CBR 2021). Bij New Drivers ligt dat op 37 uur en zelfs op 34 uur bij de leerlingen die in 1 x slaagde. Omdat iedereen uniek is, stemmen we daarom, o.b.v. de intake/proefles, vooraf goed af wat voor jou de verwachting is, houden we samen de voortgang scherp in de gaten en stellen bij waar nodig. Ons gezamenlijk doel is altijd: In één keer slagen.

Hoe lang duurt een les?

De autorijles duurt 75 minuten. Bij New Drivers krijg je altijd 100% invulling van jouw lestijd. Dat betekent dat je thuis, op school of op het werk wordt opgehaald en ook weer thuis, op school of op het werk wordt teruggebracht, zonder dat je tijdens jouw les eerst de vorige leerling thuis moet brengen en/of de volgende leerling aan het eind van jouw les moet ophalen. Daardoor hebben we de volledige lestijd alle aandacht voor jouw lesopdrachten. Is het in een enkel geval toch noodzakelijk om de volgende leerling op te halen (bijvoorbeeld omdat de adressen erg ver uit elkaar liggen), dan is de extra tijd die dat in beslag neemt ‘gratis extra lestijd’ voor jou. Mooi toch?

Hoe ziet een autorijles er uit?

Voordat je aan de nieuwe autorijles begint, heb je al de belangrijkste onderdelen over die les doorgenomen d.m.v. een huiswerkopdracht (via de PlanGo app of het RIS werkboek) of het bekijken van de instructievideo. Je bent dus elke les goed voorbereid op wat we die les gaan behandelen. Hierdoor is er veel meer tijd om echt te oefenen en rijervaring op te doen, waardoor je beter voorbereid en eerder klaar kunt zijn voor je rijexamen. Je leert elke les één of meerdere nieuwe vaardigheden en we vergroten samen jouw kennis en vaardigheden van wat je al in voorgaande lessen geleerd hebt. Elke les sluiten we af met een evaluatie en doel voor de volgende les. Op maat, helder en duidelijk.

Op welke manier leer ik autorijden?

Je leert het autorijden altijd volgens het ‘stap voor stap’ en het ‘het nieuwe rijden’ principe. Nu denk je misschien wat is dat? Het is een manier van autorijden die niet alleen vriendelijk is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Lager brandstofverbruik en lagere onderhoudskosten is, naast milieubesparing (CO2 uitstoot vermindering), het resultaat.
Is dat saai of tuttig? Zeker niet, sterker nog, door ‘het nieuwe rijden’ toe te passen zit je veel relaxter achter het stuur en vergroot het je eigen en de verkeersveiligheid van andere weggebruikers.

Het CBR praktijkexamen?

Als je je rijopleiding bij New Drivers hebt afgerond, je gezondheidsverklaring hebt ontvangen en je Theorie-examen hebt gehaald, dan ben je helemaal klaar voor het CBR Praktijkexamen.
Hier tref je alle informatie aan over het CBR praktijkexamen. Kijk ook alvast even naar deze videoclip, dan weet je precies wat je te wachten staat tijdens het examen.

New Drivers – het nieuwe rijden begint hier