Over de lesauto’s

In welke auto ga jij het autorijden leren?

Je neemt plaats in een hypermoderne Volkswagen Golf 8 Life als je je rijbewijs wilt halen voor een handgeschakelde auto. Ik heb hier heel bewust voor gekozen om in een auto met benzinemotor les te geven, waarin ook de nieuwste ADAS* systemen aanwezig zijn.

Of je neemt plaats in een ultramoderne Volkswagen E-Golf als je je rijbewijs wilt halen voor een auto met automaat. Ik heb hier heel bewust voor de E-Golf gekozen. 100% elektrisch en traploze automaat. Ook in deze lesauto zijn alle ADAS* systemen aanwezig.

(* ADAS =Advanced Driver Assistance Systems)

Waarom zal je je afvragen?

Een dieselmotor, waar de meeste rijscholen mee rijden, is niet echt milieubewust. Maar belangrijker nog is dat jij na het behalen van je rijbewijs waarschijnlijk in een auto met benzinemotor zal gaan rijden of kiest voor een hybride of zelfs volledig elektrische auto. Dat is echt heel anders rijden als in een auto met dieselmotor. Je leert het bij mij dus gelijk goed en kunt straks in elke auto wegrijden.

Welke extra’s zitten er in de lesauto’s?

Jouw lesauto heeft:
Full map navigatie – Adaptive cruise control –
Achteruitrijcamera -Vermoeidheid herkenning – Start/Stop system -Parkeersensoren – Comfortstoelen – Voetgangersherkenning –
Multifunctioneel stuur – Licht/regensensor –
Bots waarschuwingssysteem – Lane assist –
Snelheid afhankelijke stuurbekrachtiging –
Front Assist – Verkeersbord herkenning –
Achteropkomend verkeer waarschuwing – Auto Hold – Automatische (dagrij)verlichting – en meer…

Veiligheid in en om de lesauto

Ten behoeve van jouw en mijn veiligheid, is de lesauto ook voorzien van een camerasysteem. Dit camerasysteem biedt twee grote voordelen. Enerzijds filmt het verkeersbeeld voor de auto tijdens de rijles en anderzijds filmt het de leerling en de rijinstructeur in de cabine. Indien nodig kunnen we dit gebruiken om jou goed te laten zien hoe de vorderingen zijn en waar we mogelijk nog moeten bijschaven. Uiteraard worden de opnamen altijd 100% gewist (de camera neemt op in een zgn. loop) en worden de opnamen nooit gebruikt voor andere doeleinden (conform AVG wetgeving). Uiteraard wordt vooraf toestemming gevraagd voor het gebruik ervan.

New Drivers – stuurt je de goede kant op