Over de lesauto’s

In welke auto ga jij het autorijden leren?

Je neemt straks plaats in een hypermoderne Volkswagen Golf 7 Comfortline als je je rijbewijs wilt halen voor een handgeschakelde auto. Ik heb hier heel bewust voor gekozen om in een auto met benzinemotor les te geven.

Of je neemt plaats in een ultramoderne Volkswagen E-Golf als je je rijbewijs wilt halen voor een auto met automaat. Ik heb hier heel bewust voor de E-Golf gekozen. 100% elektrisch en traploze automaat. 

Waarom zal je je afvragen?

Een dieselmotor, waar de meeste rijscholen mee rijden, is niet echt milieubewust. Maar belangrijker nog is dat jij na het behalen van je rijbewijs waarschijnlijk in een auto met benzinemotor zal gaan rijden of kiest voor een hybride of zelfs volledig elektrische auto. Dat is echt heel anders rijden als in een auto met dieselmotor. Je leert het bij mij dus gelijk goed en kunt straks in elke auto wegrijden.

Welke extra’s zitten er in de lesauto’s?

Jouw lesauto heeft:

Full map navigatie – Adaptive cruise control
Achteruitrijcamera – Vermoeidheidsherkenning
Start/Stop system – Parkeersensoren (v/a)
Comfortstoelen – Voetgangersherkenning
Multifunctioneel stuur – Lendesteunen
Bots waarschuwingssysteem – Licht/regensensor
Snelheid afhankelijke stuurbekrachtiging
Front Assist – Stoelverwarming
Buitenspiegels met geheugenfunctie
Achteropkomend verkeer waarschuwing
Hill hold – Automatische (dagrij)verlichting

Veiligheid in en om de lesauto

Ten behoeve van jouw en mijn veiligheid, is de lesauto ook voorzien van een camerasysteem. Dit camerasysteem biedt twee grote voordelen. Enerzijds filmt het verkeersbeeld voor de auto tijdens de rijles en anderzijds filmt het de leerling en de rijinstructeur in de cabine. Indien nodig kunnen we dit gebruiken om jou goed te laten zien hoe de vorderingen zijn en waar we mogelijk nog moeten bijschaven. Uiteraard worden de opnamen altijd 100% gewist (de camera neemt op in een zgn. loop) en worden de opnamen nooit gebruikt voor andere doeleinden (conform AVG wetgeving). Uiteraard wordt vooraf toestemming gevraagd voor het gebruik ervan.

New Drivers – stuurt je de goede kant op